Grissini; Atıştırmalık Dünyasının Zarif Prensesi

Grissini; Atıştırmalık Dünyasının Zarif Prensesi

Grissini, kökenleri İtalya'nın kuzeybatısındaki Piemonte bölgesine uzanan geleneksel İtalyan ekmek çubuklarıdır. Bu atıştırmalıklar, gül, susam, soğan veya parmesan peyniri ile ekstra lezzetlendirilebilen kıtır, ince ve kuru ekmekten oluşur.

Grissininin tarihsel kökenini 7. yüzyıla kadar takip eden kaynaklar var. Kayıtlara göre Savoy Dük'ü 2. Vittorio Amedeo'nun sindirim sistemiyle ilgili sorunları vardı. Dük'ün doktoru Torino'lu bir fırıncı olan Antonio Brunero'ya, dükenin kolayca sindirebileceği bir yemek yapmasını emretti.

Brunero önce geleneksel bir Torino ekmeği olan ghersa hamur hazırladı ve uzun, ince şeritlere çekti. Dük tarafından tüketilen pişmiş ürün, büyük bir başarı olarak ilan edildi ve İtalya genelinde popüler bir atıştırmalık haline geldi. Günümüzde grissiniler birçok farklı şekilde servis edilir ve çoğu İtalyan restoranında ana yemekten önce misafirlere sunulur, ya tek başına ya da başlangıç olarak prosciutto ile sarılmış şekilde bulunabilirler.

Pratik Bir İtalyan Grissini Tarifi

Hamuru hazırlayın. Hamur karıştırma aparatıyla düşük hızda iki üç dakka boyunca tüm malzemeyi iyice karıştırın. Mikseri orta hıza getirin ve başka 5 dakika karıştırın. Hamurun mayalanmasını bekleyin. Karıştırma kabını streç filmle örtün ve oda sıcaklığında bir saat bekletin. Fırını 190 dereceye kadar önceden ısıtın. Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. Hamuru 24 parçaya ayırın, her biri yaklaşık 25 gram ağırlığında olabilir örneğin. Her parçayı yaklaşık 25 cm uzunluğunda ve 0,6-1,2 cm genişliğinde birer çubuk haline getirin., Kalınlığı damak ve göz zevkinize göre ayarlayın. Çubukların pişirme sırasında genişleyeceğini göz önünde bulundurun. Çubukları fırın tepsisine yerleştirin, her çubuk arasında yeterli boşluk bırakın(genişleyeceklerini unutmayın). İsterseniz üzerlerine zeytinyağı sürüp rendelenmiş parmesan peyniri veya susam serperek lezzeti derinleştirebilirsiniz. Artık sıra pişirme işleminde. Çubukları 20-25 dakika veya renk hafif altın rengine dönene kadar pişirin. Evet artık nefis gevrek italyan grissiniler sofranıza estetik damağınıza lezzet katmaya hazır. 

Not: Parmesanlı grissini için hamurun tuzunu yarı yarıya azaltın ve hamura 3 yemek kaşığı taze rendelenmiş parmesan peyniri ekleyin.

Lavita'nın nefis İtalyan grissini çeşitlerine göz atmayı da unutmayın.

 

Bloga dön